Base Lodge is Shiny!

Last year Waterville Valley Resort began Phase II of projects and this winter we will see those to completion, with a 12,000 square foot renovation project to the Base Lodge. Last season guests saw the first phase of this multi-year process, which made for better flow from car to snow, but this winter is all about the views and elbow room.

Upon entry, the first thing guests will notice is higher ceilings, a more spacious feel, and better access to the slope. We installed a wall of glass windows facing the slope, which allows for more natural light and we regraded the slope outside of the lodge giving better views of the mountain. We’ve opened up more room for seating, with 3,000 square feet of expansion, which will give you more elbow room during the lunch time rush. We’ve also added direct access from the second floor to the slope making getting on the lifts faster and easier.

The third floor, previously home to Buckets, is getting a complete face lift that will reflect our freestyle skiing heritage along with a new name, The Freestyle Lounge. We have removed the old, underutilized deck, which stood 12 feet off the ground with the support of a steel structure. The new and improved third floor will feature the best view of the mountain. The expansion will also allow for additional seating on the third floor, creating a more pleasurable dining experience along with more opportunities for lounging while you enjoy your favorite brew or hot cocoa post skiing and riding.

BASE LODGE RENOVATION